Artikeln producerades ursprungligen 20 juni 2012, vissa fakta och priser kan har förändrats sedan dess.

Volkswagen Passat Alltrack

Trots en älgolycka och ex antal andra små tråkiga händelser var belåtenheten väldigt stor med Skoda Yetin. Men eftersom modellen funnits sen 2009 och det vankas en facelift kändes valet att kolla på nått nytt helt logiskt. Till en början var en A4 Allroad det som sto högst upp på listan om vi nu tänker på bilar som man faktiskt kan ha råd att köpa, tyvärr föll även denna modell bort när all önskad utrustning väl var på plats och priset var närmare en miljon än en halv miljon. Så efter en resa med Volkswagen till Österrike och presentationen av nya Volkswagen Passat Alltrack för bitarna på plats och min nästa bil va  funnen!

Att göra sig av med Yetin var inget problem och möjligtvis togs en för enkel och kostsam väg genom att helt enkelt byta in bilen, med en privat försäljning hade säkerligen ex antal tusenlappar kunnat tjänas men å andra sidan slapp man besväret det kan innebära med privatförsäljning. En liten slant gjordes dock tackvare de åtgärder Yetin gått igenom så som, lackade fälgar, foliering samt lite extra utrustning. 

Den nya Alltracken beställdes och med tron om att de mesta av tillvalen var gjorde väntade nu sex veckor innan leverans. Specifikationen på bilen blev en två liters diesel på 170 hästar och med DSG-låda samt fyrhjulsdrift. Valet av färg var på väg att bli rött då det väntas bli nästa stora färg men efter lite betänketid ändrades detta till vitt då det är en smartare färga att jobba med när man plåtar från bilen mot en annan, en röd bil hade gett ett rött blänk mot den andra bilen. Bland de tillval för att göra bilen bekvämare finns nyckellös låsning och start, elektrisk baklucka, soltack, backkamera samt fjärrstyrd motorvärmare. 

Produktionsdatum var satt till juni men med glädjande besked om snabbare produktion blev leveransen redan i mitten av juni. Direkt när bilen hämtades ut kördes den till Intera där dom gamla svartlackade 20-tums fälgarna med R8 look från Yetin monterades. På Yetin blev helt klart komforten lidande av dessa stora fälgar med lågprofildäck medan glädjande nog Alltracken svalde dessa på ett mycket bättre sätt. För att få ett personligt utseende på denna storsäljare fick AutoStripe fria händer att hitta på något med bilen, dock inom vissa ramar och med Yetin i åtanke. Svart tack, tonade rutor, stenskottskydd samt ändra de tråkiga aluminiumpanelerna i interiören till kolfiber. Resultatet blev riktigt bra och gör min Alltrack sticker ut bland alla andra med tanke på hur bra den säljer.

Bra saker: 

*Större än Yetin och mycket mer komfort.

*Helt ny modell som bör hålla sitt värde en tid så jag slipper byta.

*Sjukt snyggt foliearbete som får min puls att slå.

Dåliga saker:

*Missade en del utrustning som jag hade velat ha men som jag givetvis klarar mig utan.

*Har inte hunnit köra på Ringen med den och därför inget Ringen-märke bak.

*En del finesser som fans på Yetin finns inte på Alltracken vilket känns märkligt.

Volkswagen Passat Alltrack

GrundprisCa 420 000 kr
Motor170 Tdi
Bensinförbrukning blandad körning enligt tillverkaren0,75 l/10 km
Inköp Juni 2012
Varför Praktisk och ännu coolare!
Webbwww.volkswagen.se

Trending

sv_SESvenska