Artikeln producerades ursprungligen 14 juni 2016, vissa fakta och priser kan har förändrats sedan dess.

Mercedes AMG S63 Cabriolet

Mercedes AMG S63 Cabriolet bjuder på en taklös upplevelse i lyxklass bortom allt förstånd. 

Lyx är något som kan definieras på många vis. Mercedes sätt att göra det i form av AMG S63 Cabriolet är glasklart, inget ska saknas och den som ska äga och köra denna bil ska överraskas varje dag över formerna, tekniken och prestandan bilen erbjuder. 

Utseende till att börja med, en fyrsitsig kabriolett med former så smäckra att ögonen smälter när man står bredvid den. En fulländad skapelse, både med tygsuffletten uppe som nere. Den djupa lystern i lacken med kulören ”Ruby black” ger en extra dimension till bilens former i solskenet. I fronten finner vi utöver den blanka mercedesstjärnan i mitten även strålkastarna. Något som finns på alla bilar men definitivt inte som på AMG S63 Cabriolet. Här finns nämligen tillvalet att få 47 Swarovski-slipade kristaller för blinkers och varselljus. Kristallerna gnistrar makalöst dag som natt likt ett halsband på en kunglighet. Baktill finns fyra kromade avgasutblås som är allt annat än diskreta när man väljer sportläget och ger full gas. Men låt oss återkomma till det senare och kika på interiören. Fyra fåtöljliknande säten i ljust perforerat skinn, självklart med både värme, fläkt och massage. En mycket angenäm funktion är massage med värme som ska efterlikna spabehandlingens heta stenar mot ryggens mitt. Det ljusa skinnet är även dominerande i resten av kupén med inslag av sportiga paneler i svart kolfiber. Takstolparna och ratten är klädda i svart och grå alcantara. Fläktutblås och knappar är gjorda i borstad aluminium. Locket till mittkonsolfacket pryds av en glimmande Swarovski-kristall. De analoga mätarna framför ratten har nu fått ge vika för två breda skärmar. Den ena innehållandes hastighet- och varvtalsmätare och den andra navigation och infotainment. Något som inte syns på dagen i solljuset är panelbelysning som går att skifta färg på. I underkant av alla paneler och lister lyser det, tankarna går till ett rymdskepp när man kör i mörkret. 

Inget har sparats på i AMG S63 Cabriolet och detta gäller även ljudsystemet från Burmester. Hela 24 högtalare är installerade med sammanlagt 1520 watt. Oavsett vad du uppskattar för musik kommer upplevelsen ta dig till en annan musikalisk värld. Dagar då du även vill komma i en annan sinnesstämning finns ett doftpaket med fyra olika dofter. I handskfacket sitter behållaren som via klimatanläggningen sprider doften i kupén. Om ingen av Mercedes egna dofter attraherad dig går det givetvis att få ett eget alternativ om så önskas. Ett joinifieringssystem är också tillgängligt vilket renar luften i kupén.

Prestandan som AMG S63 Cabriolet förfogar över kan enkelt jämföras med en supersportbil. Den dubbeltuboförsedda V8 motorn på 5.5 liter genererar 585 hästkrafter och 900 Newtonmeter i vrid. 0-100 avverkas på blotta 3.9 sekunder och toppfarten är begränsad till 250 kilometer i timmen. Med ett tryck på körprogramsväljaren i mittkonsolen från komfort till sport, förvandlas bilen från glidare. Motorns vrålande kraft bokstavligen skriker ut genom avgaspiporna där bak. Kör du i en tunnel kommer ingen gå miste om att det kommer en kanonkula med full kraft farandes. Ljudet överröstar allt i sin väg och gåshuden är ett faktum!

För att verkligen gå på djupet med AMG S63 Cabriolet skulle kräva hela detta magasinets utrymme och lite till. Detta är en uppvisning från det anrika märket som vet vad lyx utöver det mänskliga innebär. Med en prislapp, som även den är utöver det normala, kommer bara ett fåtal personer ha råd att uppleva denna dröm på fyra hjul. 

Citat Från Fredrik Wahrolen.

”Vem är köparen? För den som verklig vill unna sig något extra i kör- och åkupplevelse, som att hoppa på en yacht på Rivieran. Svårt att hitta något att jämföra denna bil med. Brukar försöka tona ner såna här citat men denna bil är något utöver det extra. Detta är ingen volymbil men ändå har stort intresse visats. Till årets slut ett tjugotal bilar i Sverige. Första bilen på över 40 år där vi ger oss in i segmentet fyrsitsig lyxkabriolett.” 

Interiör: Ljust skinn blandat med borstad aluminium och svarta kolfiber paneler ger kombinations lyx och sport en ny betydelse. Tennisrack Wilson Pro Staff Roger Federer 97. Cirkapris: 2400:-. Roger Federer är även ambassadör för Mercedes.

Mercedes AMG S63 Cabriolet

GrundprisFrån 1 870 000 kronor
Motor5,5-liters biturbo V8, 585 hk. Vridmoment 900 Nm
KraftöverföringMotorn fram, 4Matic automat, fyrhjulsdrift
Acceleration0-100 på 3,9 sek
Toppfart250 km/h
Bensinförbrukning blandad körning enligt tillverkaren1,04 l/mil
Vikt1 845 kg
GarantierNybil 2 år, vagnskada 3 år, 12 år rost
Webbwww.mercedes-benz.se

Trending

sv_SESvenska