Artikeln producerades ursprungligen 24 januari 2017, vissa fakta och priser kan har förändrats sedan dess.

Ford Edge

Uppryckningen Ford gjort är bland de större i branschen. Med nya Edge träffar man mitt i prick.

Utbudet bilköparen blir erbjuden idag är större än någonsin. Både på kvalitet och utrustningsnivå till förmånliga priser. Något de koreanska bilföretagen tagit fasta på och gett de europeiska och amerikanska märkena en ordentlig match. Ford var, bland ett antal andra märken, på väg nedåt men har gjort sin hemläxa väl och blivit bättre än någonsin. Med nya Ford Edge visar man verkligen hur stabilt tåget går framåt och vilken premium- och tekniknivå man kan leverera. 

Ford Edge är en SUV av det större mellanformatet avsedd för fem personer. Konkurrenterna hittar vi bland Audi Q5, BMW X3 och Volvo XC60 för att nämna några. Som passagerare i baksätet har man gott om benutrymme. Ett resultat av att bilen byggts för både de kinesiska, europeiska och amerikanska marknaderna. 

Utrustningslistan för Edge går att göra lång. Bland de saker som sätter lite extra touch hittar vi glastak, läderklädsel, rattvärme, fotöppnad baklucka och kyla i stolarna. På säkerhetssidan finner vi Autobroms för fotgängare som standard även i de billigare alternativen. En annan funktion man först inte märker av är att Ford Edge är utrustad med ett ljudsystem som reducerar oljud utifrån. Resultatet blir en mycket tyst kupé även i höga hastigheter och trots att bilen rullar på tjugotums hjul.

Nya Ford Egde imponerar och sätter åter Ford på kartan för de bilmärkena som kan leverera vad dom lovar när det komma till kvalitet, känsla och teknik.

Ford Edge Sport 

GrundprisFrån 418 400 kronor
Motor2-liters turbomatad dieselfyra, 210 hk. Vridmoment 450 Nm
KraftöverföringMotorn fram, 6-stegad automat. Fyrhjulsdrift
Acceleration0-100 på 9,4 sek
Toppfart211 km/h
Bensinförbrukning blandad körning enligt tillverkaren0,59 l/mil
Vikt1 949 kg
GarantierNybil 5 år, assistans 1 år, 12 år rost
Webbwww.ford.se

Trending

sv_SESvenska