Artikeln producerades ursprungligen 28 mars 2017, vissa fakta och priser kan har förändrats sedan dess.

Geneve 2017

Den mest viktiga och bästa bilsalongen varje år är utan tvekan den i Genéve och årets upplaga var inget undantag. Här samlas de finaste märkena för att visa upp sina fjädrar på allvar. Cars Collection bjuder här på några av salongens höjdpunkter.

Volvo XC60

Den största svenska nyheten på årets upplaga av Genéves bilsalong var utan tvekan XC60. Man följer upp framgångarna med XC90 och V- och S90 med denna SUV i mellanklassen. Fullsmetad med all ny teknik är detta en bil för den aktiva människan. 

Renault Alpine 

Renault återintroducerar en klassisk sportvagnsnamn med nya Alpine i och med att ursprungsmodellen firar femtio år. Vi talar om en strikt tvåsitsig sportbil med mittmotor som ska konkurrera med Porsche 718 Cayman till exempel. 

Audi Q8 Sport Concept

Även Audi vill vara med och konkurrera med BMW och deras modell X6 som även Mercedes har en variant på som heter GLE. Detta gör man med modellen Q8 Sport Koncept och som namnet säger är det fortfarande bara ett concept. 

Bentley EXP 10 Speed 6e

Detta är ett otroligt läckert kabrioletkoncept från Bentley som är helt eldrivet. Tyvärr är informationen om detta koncept fortfarande väldigt knapphändig men vi får hålla tummarna på att det blir verklighet i någon form.

Ferrari 812 Superfast 

Det senaste från bilföretaget i Maranello är efterträdaren till F12 Berlinetta. 812 Superfast är en GT med Ferraris 6,5 liter stora V12 motor på hela 800 hästkrafter. 812 Superfast kommer avklara 0-100 på blotta 2,9 sekunder och ha en toppfart på 340 kilometer i timmen.

Bugatti Chiron

Kung på mässan får nog ändå Bugatti Chiron anses vara. V16 motor och fyra turboaggregat på 1 500 hästkrafter. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 420 kilometer i timmen. När nålen passerat 100 har det bara gått 2,5 sekunder. Ett nytt världsrekord är att förvänta från numera Volkswagenägda Bugatti.

Trending

sv_SESvenska