Artikeln producerades ursprungligen 4 februari 2020, vissa fakta och priser kan har förändrats sedan dess.

Mazda MX30

Elektrifieringen går som tåget för så gott som samtliga bilmärken. Nu är det Mazdas tur att ta sig an elen och det i form av helt nya MX-30.

Redan innan planet lyfte mot Lissabon visste jag att det här handlade om att provköra en maskerad bil då den färdiga ej visats upp för allmänheten. Men att den var så väl maskerad att det handlade om en CX-30 var jag inte beredd på. Nåväl ibland får man ha ett öppet sinne och vara beredd på det mesta. Den färdiga versionen visades upp på Tokyos bilsalong i slutet av 2019 samt även premiär på elbilsmässan i Stockholm. 

Det vi pratar om är en suv i kompakt format med ren eldrift. Som en flirt med det förflutna har man valt att ha så kallade självmordsdörrar som man även hade på modeller RX-8. Det menas med att de bakre dörrarna är upphängda i bakkanten. Något som då den maskerade versionen vi fick köra. Inte hade. Vidare så kommer den inte ha fullt like lång räckvidd som många konkurrenter utan landar på cirka 20 mil med batteripaketet på 35,5 kWh. Man kommer släppa en first edition där priset är sagt att landa på cirka 349 900 kr. Om det blir det slutgiltiga priset och även räckvidd får vi lov att återkomma till. En kul detalj är att man talat om en version med räckvidsförlängare och att det då kommer vara en wankelmotor som hjälper till. Även det något modellen RX-8 hade precis som dörrarna. 

På det slingrande vägarna längs med Cascia bukten fick vi under en kort stund möjlighet att känna på drivlinan som kommer landa i den färdiga versionen. 150 hästar ren el gör ändå att bilen känns kvick med god respons. Utifrån det jag fick uppleva är det svårt att bilda sig en klar uppfattning o hur den produktionsklara bilen verkligen kommer vara. Jag ber därför att få återkomma när jag haft möjlighet att provköra den ordentligt.  

Trending

sv_SESvenska